Dogovoreno je da se Pravilnik o statusu, transferu i registraciji igrača vrati na onaj iz 2012. godine, smatrajući da bi se time izašlo u susret klubovima Premijer lige.

A šta to znači u praksi? Klubovi bi u narednoj sezoni mogli da registruju do 11 igrača amatera, u cilju kako bi im se smanjila finansijska opterećenja nakon izlaska iz pandemije koronavirusa.

Kao što je poznato FSBiH je prošle godine donio odluku da svi igrači koji nastupaju u Premijer ligi moraju imati profesionalne ugovore.

FSBiH će kroz UEFA-in fond Hat-trick klubovima i savezima podijeliti dio novčanog kolača.  Navodno, premijerligaški klubovi, koji izbore opstanak dobit će po 60.000 KM, dok će klubovi koji ispadnu, odnosno uđu u viši rang, dobit će po 30.000 KM pomoći. Pomoć je također planirana i za ženske i futsal timove.

Pomoć će dobiti i stadioni Premijer lige BiH, oni koji su trenutno u najvišem rangu i koji će to biti naredne sezone, a planirano je da se u te svrhe izdvoji po 15.000 KM. FSBiH će klubovima pomoći i donacijom dezinfekcijske opreme koju će svaki klub morati imati kako bi se osigurao najveći stepen sigurnosti aktera premijerligaških utakmica.