open-navfaktor-logo
search
Ismijavanje na mrežama
Premijer USK ima poruku: Dragi tastatura heroji, možda moj policajac ne zna engleski, ali zato ima krajiško srce
Na društvenim mrežama se pojavio snimak u kojem policajac na zanimljiv način pokušava ostvariti komunikaciju s migrantima u Krajini. 
23.08.2020. u 22:29
get url
text

Na snimku se čuje glas policajca koji se trudi objasniti šta će se desiti migrantima ukoliko nastave praviti probleme. 

S obzirom da ne zna najbolje engleski, trudio se uz kombinaciju engleskog, bosanskog, ali i ponešto arapskog objasniti im šta će se desiti ako građanima zbog nezadovoljstva i teške situacije "prekipi". Mnogima u BiH ova situacija je smiješna, te su na društvenim mrežama ismijavali policajca. 

Međutim, premijeru USK Mustafi Ružniću ova situacija nije ni najmanje smiješna, te je poručio "herojima iza tastature da policijski službenik, iako ne vlada stranim jezicima, ima krajiško srce i smije doći među 50 migranata i istjerati ih van". 

- Poštovana gospodo, dragi tastatura heroji, možda taj moj policajac ne zna engleski jezik, ali zato ima krajiško srce i smije doći među cca 50 migranata i istjerati ih van. Taj policajc i mnoge njegove kolege su i jučer i sinoć dok ste mnogi mirno spavali stajao vani negdje na punktu i čuvao i moju vašu sigurnost. Također, sve je jasno na šta su spali pojedini mediji i portali. Puna podrška svim pripadnicima MUP-a širom BiH, a posebno najboljima MUP-u USK - napisao je premijer Ružnić, prenosi usn.co.ba. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.