open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Premijer Novalić uručio plakete članovima bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci, odbojkašicama BiH cvijeće
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i savjetnik federalne ministrice kulture i sporta Goran Lulić dodijelili su danas plakete članovima muške reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.
20.03.2022. u 12:02
get url
text

Zlatni momci zbog karantina nisu mogli prisustvovati ceremoniji uručivanja priznanja sportistima, trenerima i kolektivima koje su 16. marta u sjedištu Vlade FBiH dijelili premijer FBiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

Priznanja su uručena za izuzetne ostvarene rezultate u drugoj polovini 2021. godine, za što je u budžetu FBiH osigurano 408.500 KM.

Svečanosti su danas prisustvovale i članice novoformirane bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci kojima je u znak pažnje dodijeljeno cvijeće, budući da tek počinju s takmičenjima.

Premijer Federacije BiH Fadl Novalić pozdravio je uspjeh muške reprezentacije u sjedećoj odbojci te izrazio nadu da će se kandidirati za Svjetsko prvenstvo.

- Čestitamo im unaprijed na već osvojenoj zlatnoj medalji. Nadam se da će nas u u budućnosti uveseljavati postignutim rezultatima i mi smo im na tome zahvalni - kazao je Novalić.

Također je pozdravio i tek oformljenu žensku reprezentaciju za koju je izrazio nadu da će biti vrlo uspješna kao što je i muška.

Vlada Federacije BiH je Savezu sjedeće odbojke BiH iz Sarajeva dodijelila 110.500 KM od čega: za treće mjesto na Paraolimpijskim igrama Tokyo 2021 nagrada od 40.500 KM te za zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Turskoj nagrada od 70.000 KM.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Ifet Mahmutović zahvalio je Vladi FBiH, predvođenoj premijerom Novalićem na uručenim plaketama.

- Zahvaljujući našim rezultatima koje smo postigli u 2021. godini, dvije zlatne medalje, Zlatna liga i Zlatno evropsko prvenstvo, Vlada FBiH je zaista pratila naš rad te nam dodijelila i novčana sredstva iz Nagradnog fonda – naglasio je selektor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.