open-navfaktor-logo
search
Nova sezona
Premijer liga BiH u fudbalu počinje u petak, dva meča u subotu, dva odgođena
Nova sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu počet će u petak od 17.30 sati, kada će Posušje na stadionu Mokri dolac ugostiti ekipu Veleža.
12.07.2022. u 11:03
get url
text

No ovog vikenda se i nećemo nagledati domaćeg fudbala. Dvije utakmice su odgođene, dvije se igraju u subotu, u nedjelju nema domaćeg fudbala, a jedan meč zakazan je za ponedjeljak.

VEZANI TEKST - Pogledajte kompletan raspored jesenjeg dijela fudbalske Premijer lige BiH

Derbi meč 1. kola na Koševu su trebali igrati Sarajevo i Tuzla City, ali su gosti odgodili gostovanje na najvećem bh. stadionu zbog nastupa u Evropi (igraju kvalifikacije Konferencijske lige). Odgođena je i premijerligaša premijera Zrinjskog, prvaka BiH, koji je u odbranu naslova trebao krenuti sa Tušnja. Mostarci su počeli "evropski izlet" pa su odlučili odgoditi gostovanje Slobodi.

U subotu su na rasporedu dva susreta. Od 17 sati novi premijerligaš Igman u Doboju kod Kaknja ugostit će Široki Brijeg, dok će četiri sata kasnije Željezničar na Grbavici igrati protiv Leotara.

Nedjelja je "slobodna" za premijerligaše, a u ponedjeljak će u Modriči snage odmjeriti Sloga i Borac. Klubovi su zamijenili domaćinstva, pa će Dobojlije biti domaćini Banjalučanima, a susret se igra od 20 sati.

Parovi i satnica

petak
Posušje - Velež (17.30 sati, Arena Sport)

subota
Igman - Široki Brijeg (17, Arena Sport)
Željezničar - Leotar (21, MY TV)

ponedjeljak
Sloga - Borac (20, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.