open-navfaktor-logo
search
Derbi pripao Zrinjskom
Premijer liga BiH: Štilić proklinje stativu, Mostarci slave Kunića
Zrinjski je sada peti na tabeli sa 23 boda na kontu, tri manje od Željezničara, koji je drugi
26.10.2019. u 16:24
get url
text

Zrinjski je u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nadigrao Željezničar rezultatom 2:1 i tako prekinuo seriju od tri meča bez pobjede.

Susret Pod Bijelim brijegom opravdao je epitet derbija, a domaći su iskoristili bolju igru u prvom dijelu i poveli preko Kunića u 35. minuti. Za napadača Zrinjskog ovo je bio prvjenac u Premijer ligi BiH.

Gosti su zaigrali mnogo bolje u drugom dijelu. U 56. minuti su stigli do poravnanja preko Semira Štilića. Veznjak Želje je pogodio na asistenciju Mladena Veselinovića. Veselinović je ušao u igru nekoliko minuta ranije umjesto povrijeđenog Ermina Zeca.

{$galerijaFotografija}

Deset minuta kasnije Željo je izveo skoro preslikanu akciju, ponovo je iz dobre pozicije šutirao Štilić, ali je ovoga puta stativa spasila Zrinjski. Kasnije će se ispostaviti da je to možda i detalj koji je odlučio meč.

Zrinjski do pobjede dolazi u 81. minuti. Ponovo je pogodio Kunić, skoro sa gol-crte. Igrači Želje tražili su nedozvoljenu poziciju, ali pomoćni sudija dobro je procijenio situaciju, a Dragan Petrović pokazao na centar.

Zrinjski je sada peti na tabeli sa 23 boda na kontu, tri manje od Željezničara, koji je drugi. Obje ekipe imaju po sedam pobjeda.

{$galerijaFotografija}

U drugom meču današnjeg programa Radnik i Široki su u Bijeljini odigrali neriješeno bez pogodaka.

U petak je Mladost na domaćem terenu sa 1:0 pobijedila Zvijezdu 09, a Velež je na Bilinom polju trijumfovao protiv Čelika sa 2:0.

Sutra u Tuzli igraju Sloboda i Sarajevo, a Tuzla City gostuje kod Borca u Banjoj Luci.

IMG_7288.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.