open-navfaktor-logo
search
Fudbalski savez BiH
Premijer liga BiH: Krupa, Leotar i Zvijezda 09 nisu dobili licencu
Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova održana je u utorak u prostorijama Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
16.06.2021. u 17:45
get url
text

Na ovoj sjednici Komisija je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenju u Premijer ligi BiH u sezoni 2021/2022. u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova za ulazak iz nižeg ranga takmičenja u Premijer ligu BiH.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH dobili su Rudar Prijedor i Posušje, dok licencu nisu dobili Letar i Zveijezda 09.

Prvostepena komisija za licenciranje klubova je donijela i Odluku o povlačenju licence FK Krupa Krupa na Vrbasu jer su nastale značajne promjene uslijed kojih klub više ne ispunjava sve uvjete propisane pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH.

Podsjećamo da je Krupa odustala od takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Planirano je da to mjesto zauzme Leotar, ali klub z Trebinja nije dobio licencu. 

Konačan sud dat će Drugostepena komisija za licenciranje FSBiH.

U Premijer ligi vlada nezapamćen haos. Olimpik je krajem prošle sezone istupio iz lige, a bez licence je ostala Mladost, koja je na travnjaku izborila opstanak. Tako je premijerligaški status zadržao Radnik, iako je na terenu ispao iz lige.

Za sada je izvjesno da će u bh. eliti igrati Borac, Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Sloboda, Radnik, Rudar Prijedor i Posušje.

Za četvrtak je zakazan žrijeb takmičarskih brojeva.

Nova sezona počinje 17. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.