open-navfaktor-logo
search
Nakon odluke
Premijer KS Edin Forto: Žao mi je zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić
Moja dužnost kao premijera je da zaprimim ostavku, ali svakako planiram razgovarati s ministricom, poručio je premijer Forto
19.07.2019. u 14:02
get url
text

U kabinet premijera Kantona Sarajevo dostavljena je ostavka ministrice Zinete Bogunić na funkciju ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u skladu sa članom 12. Zakona o Vladi KS.

- Prije svega, moram reći da mi je žao zbog ostavke ministrice Bogunić. Tokom našeg zajedničkog rada, ona je bila osoba koja je svojim profesionalnim stavovima i visokim standardima u radu bila ne samo uzor ostalim u Vladi KS, uključujući i mene, nego i osoba na koju sam se mogao osloniti kada mi je trebao nepristrasan savjet u oblasti obrazovanja. Svjestan sam da je situacija na polju obrazovanja složena i žao mi je što je to rezultiralo ovakvom njenom odlukom. Moja dužnost kao premijera je da zaprimim ostavku, ali svakako planiram razgovarati s ministricom - poručio je premijer Forto nakon što je danas ministrica Bogunić dostavila svoju ostavku na ministarsku funkciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.