open-navfaktor-logo
search
Glasao na izborima
Premijer Crne Gore Duško Marković: Ako bude incidenata, institucije će znati odgovoriti
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković glasao je jutros u 9 sati na parlamentarnim izborima i poručio da su građani slobodni da izađu na izbore i ocijenio da je danas dan u kojem će Crna Gora odlučiti da ide naprijed.
30.08.2020. u 11:22
get url
text

- Prije svega, želim da ovaj dan bude praznik demokratije u Crnoj Gori, da građani Crne Gore slobodno izraze svoje političko uvjerenje, da odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ovo je i dan kada će Crna Gora odlučiti da ide naprijed, snažno putem svog ekonomskog i ukupnog razvoja. Crna Gora članica Evropske unije, pouzdana članica NATO-a, dakle, Crna Gora koja će biti siguran dom za svakog njenog građanina i svaku njegovu porodicu – kazao je Premijer.

Marković je dodao da je predizborna kampanja prošla i da danas treba da prepuste građanima da slobodno, bez pritiska odluče svojom voljom ko će ih predstavljati u naredne četiri godine.

- Vjerujem da će danas pobijediti slobodna, nezavisna, demokratska i prosperitetna Crna Gora - rekao je Marković.

Na pitanje novinara da li ima informacija o mogućnosti incidenata, premijer je rekao da je kao predsjednik Vlade u redovnom kontaktu sa sektorom sigurnosti, da je situacija stabilna i da ne očekuje nikakve sigurnosne rizike.

- Neke političke stranke pokušavaju i dalje da drže tenzije kao vid pritiska na glasače. Vjerujem da će u toku današnjeg dana odustati od takvog svog scenarija jer je Crnoj Gori potrebno da na izborni dan građani slobodno, samostalno, svojom voljom odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ne očekujem incidente, ne očekujem nestabilnost. Ako ih bude, institucije znaju šta treba da urade u tom slučaju. Želim građanima da pošaljem poruku da su sigurni, da slobodno izađu na birališta, da u svojim kućama sačekaju konačne rezultate koje će objaviti Državna izborna komisija. A onda ko pobijedi, neka mu je sretno i neka preuzme odgovornost za vođenje države u naredne četiri godine – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon glasanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.