open-navfaktor-logo
search
Uoči izbora
Premijer Australije Scott Morrison pogođen jajetom u glavu
Tokom skupa koji je organizovala Nacionalna unija žena (CWA), jedna od prisutnih žena pogodila je Morrisona jajetom u glavu
07.05.2019. u 10:00
get url
text

Premijer Australije Scott Morrison bio je na meti napada tokom predizborne kampanje u gradu Alburyju. Morrisona je tokom konferencije za novinare jajetom u glavu pogodila ženska osoba.

Morrison je boravio u gradu Alburyju u okviru kampanje za opće izbore u ovoj zemlji, koji će biti održani 18. maja. Tokom skupa koji je organizovala Nacionalna unija žena (CWA), jedna od prisutnih žena pogodila je Morrisona jajetom u glavu.

Riječ je o 25-ogodišnjoj ženi čiji identitet nije otkriven. Ona je Morrisona pogodila jajetom u glavu dok je držao konferenciju za novinare.

Osiguranje je hitno intervenisalo, izvelo iz salona ženu koja je pogodila premijera i privelo je. Još nije potvrđeno koji su bili motivi njenog napada.

Saznaje se također kako je u gužvi koja je nastala nakon napada pala jedna starija žena, kojoj Morrison prišao, pomogao joj da ustane te je pitao da li je dobro.

- Moja zabrinutost u vezi je sa ženom koja je pala. Pomogao sam joj i zagrlio je - napisao je Morrison na društvenim mrežama.

Lider opozicije Bill Shorten je izjavio kako napad na Scotta Morrison predstavlja "strašno i sramno ponašanje".

- Uvijek postoji dozvola za mirne proteste, ali ovakav pristup koji sadrži nasilje je neprihvatljiv - poručio je Shorten.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.