open-navfaktor-logo
search
Dvorana Mejdan
Prelijepa slika iz Tuzle: Na velikom iftaru oko 2.000 vjernika
Iftar su uz Muftijstvo tuzlansko, organizirali Grad Tuzla, gradska i kantonalna preduzeća, privredni subjekati, Behram-begova medresa, udruženja, organizacije i pojedinaci sa tuzlanskog područja
11.05.2019. u 20:44
get url
text

Medžlis Islamske zajednice Tuzla ove godine je iftar za svoje džematlije i zainteresirane građane organizirao u Velikoj dvorani SKPC "Mjedan". Oko 2.000 postača uveličao je ovaj događaj, koji postaje dio tuzlanske tradicije, jer se veliki iftar u Tuzli održava petu godinu zaredom.

- Očekujemo oko 2.000 ljudi. Pozvali smo džematlije, ali i ostale građane, predstavnike vjerskih zajednica, a s nama će biti i migranti. Svi su dobrodošli - rekao je glavni imam Medžlisa IZ Tuzla Ahmed ef. Huskanovića.

Hafiz Huskanović pozdravio je sve prusutne istakavši da večeras šaljemo lijepu sliku Tuzle.

{$galerijaFotografija}

U prethodne četiri godine iftar je organiziran na najvećem trgu u BiH, Trgu slobode, a svakoga puta bilo je prisutno oko 2.000 postača. Ove godine mjesto održavanje je promijenjeno, jer najavljenje vremenske prilike nisu išle na ruku organizatorima.

Iftar su uz Muftijstvo tuzlansko, organizirali Grad Tuzla, gradska i kantonalna preduzeća, privredni subjekati, Behram-begova medresa, udruženja, organizacije i pojedinaci sa tuzlanskog područja. Svoj doprinos dala je i Vlada Tuzlanskog kantona s resornim ministarstvima.

Prije i poslije iftara priređen je prigodan program, a poseban gost bio je Armin Muzaferija, a svojom izvedbom ilahija večer je uljepšao hor Mreže mladih Asocijacije žena Medžlisa IZ Tuzla.

- Osjećaj je prelijep kada na jednom mjestu zajedno iftari 2.000 ljudi, koji misle i žele isto što i vi. Čast mi je što sam dio velikog iftara u Tuzli - rekao je Armin Muzaferija.

59941374_433703260773662_3712566449307385856_n.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.