Srijeda, 08.07.2020.
h

Prekršajne prijave zbog protesta u Hrasnom: Udruženje i građani kažnjeni sa 4.750 KM

Nakon što su u sarajevskom naselju Hrasno, kod pekare AS, 27. aprila ove godine održani protesti stanovnika MZ Hrasno Brdo zbog izgradnje Južne longitudinale, udruženju "Odred Hrasno Brdo Općine Novo Sarajevo" i građani, učesnici protesta, dobili su prekršajne prijave koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS.

Naime, MUP KS Udruženju "Odred Hrasno Brdo Općine Novo Sarajevo" izdao je prekršajni nalog u iznosu od 3.000 KM, te Enveru Zorniću u iznosu od 1.000 KM i Enveru Derviševiću 750 KM.

Udruženje je Policijskoj upravi Novo Sarajevo najavilo protest za 27. april u periodu od 17 do 17.30 sati, te su se u tom periodu okupile stotine građana Mjesne zajednice Hrasno Brdo kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje kružnog toka na koji se ne bi moglo direktno uključiti, te bi naselje bilo odsječeno od ostatka grada.

Enver Zornić za Faktor je kazao da je u prekršajnom nalogu koji je stigao na njegovu adresu navedeno kako je onemogućio prolazak vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i vozila gradskog saobraćaja, dok je Enveru Derviševiću navedeno da je narušavao javni red i mir.

- Niko nas tog dana nije legitimisao, te mi nije jasno otkud svi ti podaci, te kako su mogli navesti da smo onemogućili prolaz vozilima, a zapravo policija je obustavila saobraćaj na Grbavici i na Aneksu te vozila uopće nisu ni došla do nas – kazao je Zornić, te je dodao da su potpisali da ne prihvataju odgovornost te da sada čekaju poziv sa suda.

Građani su tokom protesta tražili da im se obrati načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te su se nakon njegovog dolaska i obećanja da će svi njihovi zahtjevi biti prihvaćeni napustili saobraćajnicu u Hrasnom.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh