open-navfaktor-logo
search
Zbog koronavirusa
Prekinuto fudbalsko prvenstvo, Budućnost prvak Crne Gore
Fudbalsko prvenstvo Crne Gore je prekinuto, odlučio je Izvršni odbor FSCG.
07.07.2020. u 16:06
get url
text

Članovi Izvršnog odbora usvojili su prijedlog o prekidu takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza - Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Kup Crne Gore i Ženska fudbalska liga - i svih takmičenja Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar i Sjever), pišu Vijesti.

Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja smatrat će se finalnim i na osnovu istih proglasit će se pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža.

Do prekida je došlo nakon što je u Budućnosti utvrđen najmanje jedan pozitivan slučaj zaraze koronavirusom, a svi igrači i osoblje kluba su stavljeni u dvosedmični karantin.

Prvenstvo je bilo nastavljeno 30. maja i odigrano je osam kola.

Prvak Crne Gore za sezonu 2019/20 je Budućnost, a ekipa iz Podgorice predstavljat će svoju zemlju u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka. Drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile su plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope. Poslednjeplasirani Grbalj izgubio je status prvoligaša.

Otakazano je odigravanje utakmica polufinala i finala Kupa Crne Gore. Umjesto osvajača Kupa četvrti predstavnik Crne Gore u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu bit će Zeta, četvrtoplasirani tim Telekom 1. CFL.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.