Neslaganja

Prekinuta sjednica Upravnog odbora RS BiH

Objavljeno: 30.07.2019. u 20:19

Rukometni savez Federacije BiH ponovo nastoji isposlovati da ligu čini 16 timova, te da će se u elitni rang plasirati prvaci dvije lige Federacije BiH

FOTO: MONDO.BA

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je održana danas u Mostaru, prekinuta je. Svoj kraj nije dočekala iz razloga jer se entitetski savezi ponovo nisu uspjeli dogovoriti oko formata u kojem će se igrati Premijer lige Bosne i Hercegovine, piše Sport1.ba.

Rukometni savez Federacije BiH ponovo nastoji isposlovati da ligu čini 16 timova, te da će se u elitni rang plasirati prvaci dvije lige Federacije BiH, kao i prvak iz RS-a, što bi značilo da Slavija iz Istočnog Sarajeva neće ostati u PLBiH.

Za Rukometni savez Republike Srpske ovo je neprihvatljiv prijedlog, jer želi da pored prvaka Republike Srpske u ligi ostane i Slavija iz Istočnog Sarajeva, zbog činjenice da iz FBiH žele dva mjesta u PLBiH za prvake dvije federalne lige. U tom slučaju PLBiH bi brojala 17 timova.

U drugom slučaju Rukometni savez RS-a želi, kao i do sada, da u ligu ulaze po jedan iz oba entiteta, na šta su pristali ranije u RS FBiH, međutim odjednom su promijenili svoju priču.

Izvor:   Sport1.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije