open-navfaktor-logo
search
Burno u Zenici
Prekinuta sjednica Skupštine NSZDK: Begagić odustao od kandidature za Skupštinu FSBiH
Izbori unutar Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona su prolongirani, nakon što je prekinuta današnja sjednica Skupštine NSZDK.
22.12.2020. u 16:44
get url
text

Danas su trebale biti donesene odluke o kandidatima za ulazak u najviše organe FSBiH, NSFBiH i NSZDK, piše SCsport. Ali, do toga nije došlo s obzirom na to da je većina delegata bila protiv prijedloga da se glasa samo za mali dio predloženih kandidata, odnosno ljude sa liste koju je predložila izvjesna Kandidaciona komisija, a odobrio Izvršni odbor NSZDK.

Stoga je sjednica prekinuta, a nova bi trebala biti zakazana u roku dvije sedmice, kada bi i konačno NSZDK trebao dobiti novo rukovodstvo i delegirati kandidate za Izvršni odbor FSBiH, te ostala tijela u državnom i Federalnom savezu. Na novom skupu neće biti razmatrana lista Kandidacione komisije, već će većina kandidata dobiti priliku ravnopravno učestvovati u izborima.

Kako također saznajemo, Muhamed Begagić, aktuelni predsjednik NSZDK koji se uskoro povlači sa ove funkcije, odustao je i od kandidature za Skupštinu FSBiH. To praktično znači da, kada mu istekne tehnički mandat u IO FSBiH, neće više obavljati nijednu funkciju u zvaničnim fudbalskim asocijacijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.