open-navfaktor-logo
search
Poraz u Las Palmasu
Prekinuta serija BiH: Minimalac Španije protiv Zmajeva
Gol odluke postigao je rezervista Mendez u 78. minuti
18.11.2018. u 22:38
get url
text


Serija Zmajeva od devet mečeva bez poraza prekinuta je večeras u Las Palmasu, gdje je tim Roberta Prosinečkog u prijateljskom meču poražen od Španije.

Crvena Furija je na Gran Canarija stadionu upisala trijumf rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je rezervista Mendez u 78. minuti.

BiH je bila dosta osabljena u Španiji. Na raspolaganju nisu bili Begović, Vranješ, Todorović, Pjanić, Zakarić i Kolašinac, pa je bilo teško i za očekivati da Zmajevi u osmom međusobnom duelu sa Špancima mogu uknjižiti prvi trijumf.

Španija je u prvom poluvremenu imala inicijativu i posjed lopte, ali nije stvorili niti jednu ozbiljniju šansu pred golom BiH, koja je, iako dosta oslabljena, dobro bila postavljena na terenu.

Drugi dio krenuo je žustrije. U 52. minuti BiH dolazi do prve prave prilike na utakmici. Džeko se na centru sjajno oslobodio čuvara i gurnuo loptu u prostor prema brzonogom Višći. Igrač Bašakšehira ubacuje loptu pred gol Španije, ali na ubačaj malo kasni Krunić.

Sedam minuta kasnije uzvraća Španija. Najbolju priliku na utakmici nije uspio u pogodak pretvoriti Morata. Prethodno je Asensio šutirao, Šehić odbranio i kratko odbio lotu, ali napadač Crvene furije se na snalazi najbolje.

U 78. minuti riješen je duel na Gran Canaria stadionu. Mrežu Zmajeva zatreso je rezervista Brais Mendez. Olako je prošao Isco i šutirao s vrha kaznenog prostora, Šehić odbranio, a odbijena lopta dolazi do Mendeza, kojem nije bilo teško zatresti mrežu.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.