open-navfaktor-logo
search
Kup BiH za žene
Prekinut meč između SFK Libero i ŽFK Spartak 2013 iz Banja Luke
SFK Libero je na gradskom stadionu u Goraždu u pretkolu Kupa BiH ugostio ŽFK Spartak 2013 iz Banje Luke.
16.03.2023. u 14:37
get url
text

Domaćin je u prvom poluvremenu imao značajnu prednost, a susret je odlukom sudija na početku drugog poluvremena prekinut, zbog nedovoljnog broja igračica gostujuće ekipe na terenu.

U SFK Libero vjeruju da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom.

- Na teren gradskog stadiona istrčalo je osam igračica Spartaka iz Banje Luke jer samo je taj broj prema pravilima mogao nastupiti u Kup utakmici na koju su poveli njih 15-ak. Uz realno veći kvalitet, Libero je već u prvom poluvremenu došao do nedostižne prednosti od 7:0 nad brojčano slabijim protivnikom - pojasnio je razvoj događaja trener SFK Libero Emir Sarajlić.

Na početku drugog poluvremena utakmica je prekinuta zbog toga što je samo šest igračica Spartaka istrčalo na teren te su, poštujući pravila, sudije morale prekinuti meč.

- Žao nam je jer smo željeli igrati jednu utakmicu u normalnim okolnostima. Vjerovatno je da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom - istakli su u SFK Libero koji je dobro počeo drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, jer su u nedelju u Banjoj Luci pobijedili direktnog suparnika u borbi za opstanak, ekipu Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.