open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Prekidi kobni za Slobodu pred praznim tribinama na Pecari
Sloboda već pet kola ne zna za pobjedu, a današnji poraz bio je četvrti u posljednjih pet susreta
20.10.2019. u 18:47
get url
text

Fudbaleri Slobode upisali su šesti ovosezonski poraz nakon što ih je večeras u posljednjem meču 13. kola PLBiH pred praznim tribinama stadiona Pecara Široki Brijeg savladao s 2:0.

Domaći tim poveo je u 35. minuti utakmice poslije slobodnog udarca kojeg je izveo Toni Jović, a vodećem pogotku Širokobriježana kumovala je i nešto slabija reakcija golmana gostiju Nikole Lakića.

S minimalnom prednošću Široki je otišao na poluvrijeme.

Poslije samo pet minuta igre u drugom dijelu domaći sastav udvostručio je prednost. Ponovo je prekid bio koman za ekipu Milenka Bošnjaka, a nakon kornera pogodio je Bernardo Matić.

Do kraja susreta Tuzlaci su u nekoliko navrata pokušali ugroziti mladog Zlomislića, no bezuspješno.

Mogao je Široki i do uvjerljivije pobjede, ali se Lakić sjajnim invervencijama u 82. minuti donekle iskupio za slabu reakciju kod prvog gola domaćina. Čuvar mreže Slobode u oba navrata zaustavio je udarce Jovića, dok je Bagarić u sudijskoj nadokandi promašio veliku šansu.

Sloboda već pet kola ne zna za pobjedu, a današnji poraz bio je četvrti u posljednjih pet susreta, što nikako nije dobra uvertira pred gostovanje Sarajeva na Tušnju u narednom kolu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.