open-navfaktor-logo
search
Kriza na Tušnju
Prekid štrajka: Fudbaleri sprečavaju historijsku blamažu Slobode
Vanredna sjednica Skupštine kluba čije su održavanje zatražili iz UG Prijatelji FK Sloboda i Veterani FK Sloboda, još uvijek nije zakazana
12.09.2019. u 20:06
get url
text

Fudbaleri Slobode vratili su se svojim obavezama, nakon što su nekoliko dana proveli u štrajku zbog neisplaćenih plaća.

Dva dana prije utakmice protiv Borca, Crveno-crni su odradili trening, a sada je izvjesno i da će u subotu istrčati na travnjak Tušnja i odigrati premijerligaški meč protiv Banjalučana. Igračima još uvijek nisu "legle" plaće, a potrudili su se da Sloboda na stoti rođendan ne doživi blamažu i sankcije, koje bi proizašle neodigravanjem meča osmog kola Premijer lige.

- Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, bit će kažnjen oduzimanjem od 3 do 12 bodova, odnosno od tri do 12 negativnih bodova - piše u članu 63 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Zvaničnu informaciju sa Tušnja ovih dana je nemoguće dobiti. Ljudi iz klupskog menadžmenta ne odgovaraju na pozive, a kompletnu situaciju nijemo posmatraju tuzlanski mediji i cjelokupna sportska javnost u gradu soli. Nezadovoljstvo jedino iskazuju navijači i to, uglavnom, na društvenim mrežama.

Odgovore na brojna pitanja možda ponude trener Mile Lazarević i prvotimac Almir Bekić na sutrašnjoj presici zakazanoj za 11 sati.

Sloboda je sa Tuzla Cityjem dogovorila transfer mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Beganovića. Injekcija od 200.000 KM, koliko je, navodno, ponudio Slobodin gradski rival, privremeno bi ugasila požar na Tušnju, ali je fudbaler odbio prelazak u "plavi" dio grada.

Vanredna sjednica Skupštine kluba čije su održavanje zatražili iz UG Prijatelji FK Sloboda i Veterani FK Sloboda, još uvijek nije zakazana. Pred najvišim klupskim tijelom menadžment na čelu sa predsjednikom Seadom Kozlićem trebao bi položiti račune za svoj (ne)rad.

Tuzlaci nakon sedam premijerligaških kola zauzimaju sedmo mjesto na tabeli sa devet osvojenih bodova. Svaka pobjeda je herojska i zlata vrijedna, s obzirom na to da su igrači i stručni štab prepušteni sami sebi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.