open-navfaktor-logo
search
Vlast
Pregovori o rekonstrukciji Vlade USK: Mijenja li se ministrica pravde
U toku su pregovori o rekonstrukciji Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) koja bi mogla biti na dnevnom redu iduće sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona, nezvanične su informacije koje dolaze iz Skupštine USK.
10.02.2022. u 18:51
get url
text

Održavanje sjednice Skupštine USK planirano je online, što osporavaju zastupnici opozicije.

VEZANI TEKST - Ništa od manjinske vlade USK, SDP "pronašao" presudan glas za budžet

- Najave da bismo na prvoj online sjednici Skupštine, uz presudan glas kolege Anela Šahinovića koji se nalazi u Turskoj na liječenju, imali prvo rekonstrukciju Vlade, pa onda izglasavanje budžeta predstavljaju do sada neviđeni manevar koji bi pokazao da oni koji krenu u tom pravcu nemaju nikakvih skrupula u borbi za vlast – napisao je u utorak Jasmin Musić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK.

- Da li je SDP USK blokirao usvajanje budžeta USK kako bi dobio dodatne ministarske i direktorske pozicije? Ako je vjerovati najavama, bliži se kraj agonije budžetskih korisnika na našem kantonu. SDP USK, tačnije rečeno njihovo kantonalno rukovodstvo, pristao je da se održi online sjednica Skupštine USK na kojoj bi trebao biti usvojen budžet. Ovaj potez bi bio skoro za pohvalu, bez obzira na katastrofalan, predizborno koncipiran budžet, kad ne bismo znali sve detalje ovoga zaokreta – naveli su iz Naše stranke, dodajući da je SDP USK pristao na održavanje online sjednice pod uvjetom dobijanja još jednog ministarskog mjesta "i par direktorskih pozicija u zdravstvu".

Neformalno se spominje mogućnost promjene čelne pozicije Ministarstva pravde i uprave Unsko-sanskog kantona, odnosno NES-ove ministrice Ines Pušac, koju bi trebao zamijeniti neko iz SDP-a.

Mustafa Ružnić (NES), premijer Unsko-sanskog kantona, na pitanja o rekonstrukciji Vlade i smjeni ministrice pravde kratko nam je odgovorio da još ne može govoriti o tome.

- S partnerom još pregovaramo – dodao je Ružnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.