Ponedjeljak, 25.09.2023.

Predstavnici SDA posjetili Bošnjake Sandžaka

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima saradnje sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u budućnosti, jačanju zajedničkih snaga u ostvarivanju prava Bošnjaka na ovim prostorima, kao i saradnji u oblastima kulture, obrazovanja i informisanja

Delegacija iz Bosne i Hercegovine koju je predvodio Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, posjetila je Bošnjake Sandžaka.

Tokom svoje posjete susreli su se sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, posjetili rukovodstva SDA u Novom Pazaru i Sjenici, te prisustvovali Centralnom predizbornom skupu liste Samoopredjeljenje - dr. Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru.

Delegaciju iz BiH dočekao je predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin sa svojim saradnicima i upoznao ih sa trenutnom situacijom u Sandžaku, kao i sa aktivnostima i radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka Sandžaka.

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima saradnje sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u budućnosti, jačanju zajedničkih snaga u ostvarivanju prava Bošnjaka na ovim prostorima, kao i saradnji u oblastima kulture, obrazovanja i informisanja.

Na impozantnom predizbornom skupu u Novom Pazaru Mušić je okupljenima prenio selame i pozdrave podrške predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjedništva SDA iz Sarajeva, navodeći da takav veliki skup ukazuje na pobjedu koju će ostvariti lista Dr. Sulejmana Ugljanina.

- Ovakav izbor odgovornih i obrazovanih, iskusnih i mladih ljudi ukazuje na snagu i odgovornost, pokazuje njihovu viziju za prostor u kojem se nalaze i ljude koje će da ih predstavljaju. Čast mi je biti sa vama i prenijeti vam podršku SDA iz Sarajeva. Znam da će vašom pobjedom veza između BiH i Sandžaka biti još bolja i čvršća - poručio je Mušić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh