open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Predstavnici Općine Centar mališane na Gorici obradovali paketićima
Za potpuni doživljaj i zabavu pobrinuli su se predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar koji su za mališane pripremili predstavu i Djeda Mraza
20.12.2019. u 16:45
get url
text

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika danas je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima i predstavnicima Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" posjetio prostorije Mjesne zajednice "Crni vrh - Gorica" gdje je upriličena dodjela paketića za djecu sa područja Centra koja redovno pohađaju osnovnoškolsko obrazovanje.

Među stanovnicima i mališanima naselja na Gorici, koji su dočekali predstavnike sarajevske Općine Centar, bio je i Dervo Sejdić, predsjednik Udruženja "Kali Sara – Romski informativni centar".

Načelnik je uputio prisutnima iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom, a mališane obradovao novogodišnjim paketićima.

{$galerijaFotografija}

Za potpuni doživljaj i zabavu pobrinuli su se predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar koji su za mališane pripremili predstavu i Djeda Mraza.

Predstavnici Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" su se zahvalili načelniku Ajnadžiću i dodali da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji.

Današnjoj dodjeli paketića u ime Općine Centar prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, savjetnici načelnika i predstavnici općinskih službi.

IMG-af23d2447bc764aaba23147bdc7d6770-V.jpg
1 od 440
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.