open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Predstavnici KS u Općoj bolnici: Neophodno proširiti kapacitete Izolatorija
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer KS Edin Forto, te zastupnici Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović su sa v.d. direktorom Opće bolnice "Prof.dr. Abdulah Nakaš" Ismetom Gavrankapetanovićem razgovarali o djelovanju i potrebama ove bolnice, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija.
26.01.2021. u 13:19
get url
text

Nakon toga, svi su zajedno obišli prostor u kojem je smješten Izolatorij i Ugrentni centar. 

Gavrankapetanović je upoznao goste s dosadašnjim radom ove ustanove. 

- U proteklih pola godine građanima je pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je Opća bolnica otvorena i za druge pacijente. Osoblje će nastaviti i dalje da ulaže maksimalne napore kako bi pružilo kvalitetnu uslugu pacijentima, pri čemu očekujemo i podršku našeg osnivača i aktuelne vlasti - rekao je tom prilikom Gavrankapetanović. 

Okerić je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru. 

- Skupština Kantona Sarajevo je opredijeljena da u narodnom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica - istakao je Okerić. 

Zahvalio je uposlenicima na predanosti i požrtvovanosti koju pokazuju tokom pružanja medicinske njege i svih drugih zdravstvenih usluga pacijentima u ovom najtežem periodu za sve nas od završetka rata pa do danas. 

- Vlada Kantona Sarajevo čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, s tim da i nakon nje trebamo Opću bolnicu koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva - kazao je nakon sastanka premijer Forto. 

Rekao je kako će se na dvije stvari posebno obratiti pažnja u narednom periodu. 

Prva je da ova bolnica postane kantonalna bolnica u svom pravnom statusu, dok je druga neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje Covid - oboljelih u vrijeme pandemije. 

- Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice - najavio je premijer Forto, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.