open-navfaktor-logo
search
Dan policije TK
Predstavljeno novih 150 dugih cijevi: Defile policajaca kroz centar Tuzle
Policajci su se postrojili i na tuzlanskoj Kapiji i ispred spemenika odali počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti
22.05.2019. u 11:39
get url
text

Povodom Dana policije Tuzlanskog kantona, velika kolona policajaca naoružana dugim cijevima prošetala je danas centrom Tuzle, od Trga slobode do sjedišta MUP-a. Nakon postorjavanja policijskih jedinica, polaganjem cvijeća odata je počast policajcima koji su izgubili život braneći našu zemlju.

Policajci su se postrojili i na tuzlanskoj Kapiji i ispred spemenika odali počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti.

- Defile kroz grada predstavlja pokušaj da se približimo građanima, da im pokažemo snagu i spremnost da u svakom trenutku stanemo u njihovu zaštitu i zaštitu njihove imovine - rekao je danas direktor Uprave policije Dževad Korman.

{$galerijaFotografija}

Vlada TK u prethodnoj godini ispunila je zahtjeve međunarodne zajednice i izvršila budžetsko odvajanje Uprave policije i MUP-a TK.

- Imali smo značajne nabavke. Danas možete vidjeti novih 150 dugih cijevi za Specijalnu policiju i Jedinicu za javni red i mir, a kupljena su i nova vozila vrijednosti 400.000 KM - rekao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

On je istakao da je vođeno računa o oerativnosti Uprave policije.

- U Upravi policije nedostaje nam još 172 uposlenika. Na akedmiji imamo 59, a ovih dana šaljemo još 80 kadeta, tako da će nam ostati tridesetak neupražnjenih mjesta. Mislim da je to najbolji odgovor na nacrt zakona u RS-u kojim se stvara rezervni sastav - istakao je Topčagić.

Dan policije TK
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.