open-navfaktor-logo
search
Platforma za izbore
Predstavljeni članovi savjeta: SDA Stari Grad okupila više od 200 stručnjaka iz različitih oblasti
SDA Stari Grad okupila više od 200 stručnjaka iz različitih oblasti, mlade i inovativne ljude koji će raditi na izradi izborne platforme, saopćeno je iz SDA Stari Grad.
13.09.2020. u 19:50
get url
text

Općinski odbor SDA Stari Grad upriličio je predstavljanje članova savjeta, njih 20 po različitim oblastima, koji ukupno broje preko 200 stručnjaka i aktivista.

U savjetima će učestvovati mnogi priznati stručnjaci u oblasti nauke, obrazovanja, privrede, kulture, turizma, sporta, među kojima i jedan broj onih koji nisu članovi stranke.

Posebno je važno istaknuti da savjeti predstavljaju spoj istaknutih imena starije i mlađe generacije te inovativnih ljudi koji će zajedno raditi na unaprijeđenju razvoja Sarajeva. Dio izborne platforme činit će i strategije savjeta za svaku oblast pojedinačno.

Svečanoj prezentaciji savjeta OO Stari Grad, prisustvovao je predsjednik Stranke Bakir Izetbegović. Zadovoljan njegovanjem koncepta stranke, tekovinama naše historije i modernim pristupom, danas je pozdravio skup naglasivši da savjeti koji su predstavljeni na lokalnom nivou, imaju kapacitet da budu savjetodavni organ vladama na svim nivoima države BiH, s obzirom na ozbiljan pristup odabira članova, saopćeno je iz SDA Stari Grad.

Izetbegović je izrazio svoje vjerovanje da će se uz novog načelnika u Starom Gradu, SDA i formalno vratiti u ovu općinu iz koje je krenulo njeno organizovanje i djelovanje prije 30 godina, u općinu koja je u dala premijere i članove Predsjedništva BiH.

- Savjeti su organizirani na način djelovanja političkog koncepta države. Želimo pripremiti i predstaviti reforme lokalnih zajednica koje će biti na temeljima stručnosti. Čast mi je što će značajna imena i dokazani stručnjaci biti dijelom novi reformi, objedinjenim u izbornoj agenda Starog Grada, srca domovine, i činiti okosnicu budućih pravaca života narodna Bosne i Hercegovine - istakao je predsjednik SDA Stari Grad Abdulah Skaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.