open-navfaktor-logo
search
JP BH Pošta
Predstavljena poštanska markica s motivom Vilsonovog šetališta
Markica je odštampana u 500.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 0,90 KM
20.09.2019. u 18:32
get url
text

Poštanska marka ''Vilsonovo šetalište'' predstavljena je danas na toj sarajevskoj šetnici, u okviru manifestacije ''Porodični dan'', koju tradicionalno organizira Općina Novo Sarajevo.

Predstavnik JP BH Pošta Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet, novinarima je kazao da je predstavljanje markice podrška toj manifestaciji, ali i promocija simbola Sarajeva.

- Markica je odštampana u 500.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 0,90 KM - istakao je Đogo, naglašavajući da Pošta podržava promociju Sarajeva i BiH, a štampanje markica je jedan od načina.

Naveo je da su posebno fokusirani na projekte u kojima su djeca, kakav je ''Porodični dan''. Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je istakao da je štampanje markice s motivom Vilsonovog šetališta značajan projekt jer će se na ovaj način izgled šetališta pamtiti trajno.

Rekao je da je ideja štampanja došla iz Općine, a da je predstavljanje u okviru ''Porodičnog dana'' samo jedna od tačaka.

- Ovo je 14. manifestacija, želja nam je da jačamo instituciju porodice, ali i da pokažemo rad brojnih udruženja, i da pokažemo čime se ponosimo - kazao je Koldžo.

 Autorica markice je Sunita Hamzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.