open-navfaktor-logo
search
Član izvršnog odbora
Predstavljen u Münchenu: Oliver Kahn opet u timu sa Hasanom Salihamidžićem
U klubu s Allianz Arene uveliko se spremaju se za odlazak Karl-Heinza Rummenigge i Ulija Hoennesa
07.01.2020. u 11:20
get url
text

Nekadašnji kapiten Njemačke i Bayerna Oliver Kahn danas je na press konferenciji u Münchenu predstavljen kao novi član Izvršnog odbora njemačkog fudbalskog velikana. 

U klubu s Allianz Arene uveliko se spremaju se za odlazak Karl-Heinza Rummenigge i Ulija Hoennesa, dvojca koji je u proteklom periodu zajedno sa Franzom Beckenbaurom bio temelj njemačkog giganta.

- Nije lako zamijeniti ljude kao što su Rummenigge i Hoenes. Ipak, poslije mnogo savjetovanja unutar klupskih struktura, Nadzorni odbor je dobio zadatak da nađe pravo rješenje - rekao je novi predsjednik Bayerna Herbert Hainer, te se osvrnuo na imenovanje legendarnog golmana u Izvršni odbor kluba:

- Kada smo govorili o Oliveru Kahnu, znali smo da ima Bayernov gen, da živi ovaj klub i da je njegov najbolji golman. Znali smo da je nastavio raditi nakon karijere, a bili smo i upoznati s činjenicom da je uspješan u tome što radi i lako smo shvatili da je on pravi izbor. Brzo smo odlučili da bude na ovoj poziciji u naredne dvije godine počevši od 1. junuara 2020. godine.

Oliver Kahn nije krio oduševljene povratkom u klub čije je boje branio 14 godina, a sada će usko sarađivati sa nekadašnjim saigračem Hasanom Salihamidžićem, sportskim direktorom Bavaraca.

- Četrnaest godina sam nosio dres Bayerna, a Bayernov DNK je duboko u meni. Iako sam dugo vremena bio van kluba, na drugom poslu sam kao stručni komenatator gledao, pratio i komentarisao nastupe Bayerna. Drago mi je što svoju karijeru opet mogu nastaviti u Bayernu, a nije mi trebalo mnogo da razmislim da li da se vratim u klub - kazao je Kahn, dodavši:

- Danima, mjesecima, pa čak i godinu sam vodio razgovore, pratio sam rad kluba jer je mnogo tema u koje se morate uputiti, pogotovo kad je riječ o važnim odlukama i na to se moram naviknuti. To je jako važno za ovu poziciju i u svemu moram biti 100 posto.

Kahn će biti važno pojačanje za bavarsku mašineriju čiji godišnji budžet iznosi 750 miliona eura i ima 1.000 uposlenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.