open-navfaktor-logo
search
Serijska proizvodnja
Predstavljen mobilni bolnički krevet dizajniran i napravljen u Bihaću
U Bihaću je održana prezentacija mobilnog i fleksibilnog kreveta za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja - CREWE, koji je u potpunosti dizajniran i proizveden u Bosni i Hercegovini.
22.08.2020. u 15:03
get url
text

Nositelj ovog projekta je kompanija Č.J. d.o.o. iz Bihaća u saradnji s konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting.

Kompanija je iskoristila svoje postojeće resurse i kapacitete i proizvela moderan, mobilan krevet fleksibilne upotrebe za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja.

Krevet zadovoljava potrebe racionalnog dizajna, funkcionalnosti, te nudi pacijentu potpunu ergonomiju, i olakšano manipulisanje s pouzdanim sistemom elektromotora. Njegova glavna karakteristika je lagano manimupliranje prilikom transporta i montaže.

Jedna od inovacija na ovom krevetu je i dvodjelna zaštitna ograda duž jedne strane kreveta, koja omogućava jednostavnu sklopivost a u funkcionalnom smislu lakši pristup korisniku od stručnog osoblja, kao i taj psihološki efekat samog korisnika kreveta.

Ovo je prvi proizvod novoosnovanog brenda CREWE, a kompanija je već najavila razvoj novog modela kreveta u skoroj budućnosti kao i serijsku proizvodnju. Ovaj razvojni projekat podržao je EBRD, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.