Predstavljen idejni projekt javne garaže na Bulevaru Franca Lehara

objavljeno: 14.03.2018. u 16:28

U sarajevskoj Općini Centar predstavljen je idejni projekt buduće javne podzemne garaže na Bulevaru Franca Lehara.

Nakon provedene tenderske procedure, Općina Centar je izradu ovog idejnog projekta povjerila Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a inženjeri su prezentirali projekt načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću i saradnicima iz Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove i drugih nadležnih službi. Riječ je o veoma značajnom i kompleksnom projektu na kojem radi Općina Centar, a koji je dobio podršku Općinskog vijeća Centar.

Planirano je da se javna podzemna garaža gradi na općinskoj parceli površine 3.212 metara kvadratnih, koja bi ostala zelena, odnosno parkovska površina i pješačka zona, da ima dvije podzemne etaže i kapacitet oko 260 parking mjesta. Studije izvodljivosti i opravdanosti ovog projekta pokazuju da je to investicija značajna za općinu Centar i grad Sarajevo, najviše zbog povećanja broja parking mjesta kojih nedostaje u ovom dijelu grada, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Prilikom današnje prezentacije idejnog projekta rečeno je da bi izgradnja ove podzemne garaže koštala oko 7,5 miliona maraka.