open-navfaktor-logo
search
Određen mu pritvor
Predstavljao se kao službenik banke: Sarajlija Denis Misić osumnjičen za 19 prevara na području TK
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Denisa Misića (25), nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo prevara.
30.05.2022. u 15:05
get url
text

VEZANI TEKST - Lažni bankar uhapšen na Ilidži: Lakovjernim Tuzlacima opuhao račune

- Postoji osnovana sumnja da je Misić u periodu od novembra 2020. do aprila 2022. godine počinio 19 prevara na području Tuzlanskog kantona. On je osumnjičen da je veći broj osoba doveo u zabludu pozivajući ih putem vibera te se lažno predstavljao kao službenik banke i od njih tražio da mu, radi isplate navodnih nagrada koje su osvojili, daju podatke sa svojih bankovnih kartica, što su oštećeni i činili - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kada bi dobio ove podatke, dodaje se, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtuelne račune u različitim kladionicama registrovane na imena drugih osoba, da bi nakon toga vršio novčane transakcije i podizao novac u kladionicama i na taj način sebi pribavio korist veću od 10.000 KM.

Osumnjičeni je lišen slobode 27. maja, te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu i dalje traje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.