open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
Predsjedništvo poziva Macrona u BiH, Dodik ne želi ugostiti Đukanovića
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će učestvovati na Summitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, te je primilo k znanju Agendu za saradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope za period 2021.- 2025. 
03.02.2020. u 17:27
get url
text

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antόnija Guterresa za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za učešće na Summitu lidera povodom obilježavanja dvadesete godišnjice osnivanja UN-ovog Globalnog pakta, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Donijeli su i odluku o prihvatanju Ugovora o finansiranju Koridora Vc – Centralni dio, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima - navodi se, između ostalog, u saopćenju. 

Također, Predsjedništvo će pozvati predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, ali ne i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića. 

-Nisam se složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini - izjavio je Dodik nakon sjednice. Obrazložio je to "trenutnom situacijom u Crnoj Gori".

-Mislim da treba sačekati s tim i kasnije o tom pitanju odlučivati - rekao je Dodik.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za učešće na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i saradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. marta 2020. godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.