open-navfaktor-logo
search
Bez prisustva Dodika
Predsjedništvo BiH vanredno zasjedalo zbog programa za istraživanje i inovacije
Na dnevnom redu 148. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću BiH u programu EU-a Horizont Evrope - Okvirni program za istraživanje i inovacije.
04.12.2021. u 14:50
get url
text

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, a bez glasa člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nije postiglo konsenzus o prihvatanju navedenog sporazuma.

U skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu tačku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6. 12. 2021. godine u 14 sati, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.