Vanredna sjednica

Predsjedništvo BiH danas smjenjuje ambasadore i konzule

Objavljeno: 18.12.2018. u 14:54

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je još po preuzimanju dužnosti da će mu među prvim potezima biti opoziv 16 ambasadora koje je u proteklom mandatu imenovao Mladen Ivanić

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će, sa početkom u 16.00 sati, održati vanrednu sjednicu. Na dnevnom redu vanredne sjednice nalaze se razrješenja i imenovanja ambsadora i predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim institucijama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je još po preuzimanju dužnosti da će mu među prvim potezima biti opoziv 16 ambasadora koje je u proteklom mandatu imenovao Mladen Ivanić.

U pitanju su izmjene kadrova u Japanu, Bugarskoj, Izraelu, Švicarskoj, Kanadi, Grčkoj, Rumuniji, Češkoj, Egiptu, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori te misijama OSCE-a i u nekoliko generalnih konzulata. Dodik tvrdi da ti ambasadori do sada nisu kontaktirali entitet RS ni po jednom pitanju te da su, kako kaže, čak na primjeru Izraela "razvaljeni" ranije izgrađeni dobri odnosi.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić također neće sjediti skrštenih ruku. Očekuje se opoziv ambasadora i međunarodnih predstavnika koje je imenovao njegov prethodnik na toj poziciji, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije