open-navfaktor-logo
search
Cirkus
Predsjednik Želje: Kako da se oglasimo kada nismo dobili nikakvu odluku iz FSBiH!?
Informacija o tome da Željezničar nije dobio licencu za Evropu zasad zvanično nije objavljena ni na stranici Saveza
28.05.2019. u 12:10
get url
text

Iako je vijest o neodobravanju licence Željezničaru za nastupe na evropskoj sceni već obišla državu, brojni navijači Plavih zapravo i dalje čekaju zvanično saopćenje o odluci Drugostepene komisije za licenciranje N/FSBiH.

Fudbalski savez BiH još se nije oglasio po tom pitanju, ako zanemarimo činjenicu da su sa Bulevara Meše Selimovića 95 već poslali čestitku FK Radnik i upute za učešće u Evropi, što je bijeljinski klub potvrdio na zvaničnoj Facebook stranici.

No, informacija da Željezničar nije dobio licencu za Evropu zasad zvanično nije objavljena ni na stranici Saveza.

Također, ni u klubu s Grbavice nisu dobili nikakvo obavještenje o zaključcima sa sjednice Drugostepene komisije za licenciranje, piše SCsport.ba. Upravo stoga se nisu još ni očitovali iz Zvorničke 27.

- Kako da se oglasimo ako još nikakvu informaciju nismo dobili? Dakle, nama nikakav dokument iz N/FSBiH nije došao po pitanju odluke Drugostepene komisije. A svi ste vidjeli da je Radniku već upućena čestitika, kao i upute o ispunjavanju formulara za nastup u evropskim utakmicama. To vam valjda nešto govori o Savezu i cijelom cirkusu u vezi s ovim slučajem. Kako je moguće da Radnik prije Željezničara dobije obavijest? Valjda bi neko prvo nas trebao obavijestiti, kao klub koji je uputio žalbu na Drugostepenu komisiju, pa tek onda ekipu koja treba umjesto Želje izaći u Evropu? Ne razumijem. Naravno, nakon što dobijemo zvanično obavještenje, ubrzo ćemo se i oglasiti te zauzeti stav po ovom pitanju. Do tada, možemo samo čekati da nam se neko iz N/FSBiH smiluje i obavijesti o odluci - kaže predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Nihad Selimović za SCsport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.