open-navfaktor-logo
search
Epilog sastanka u Sarajevu
Predsjednik Veleža zaprijetio istupanjem iz Premijer lige BiH
Četiri premijerligaška kluba danas su u Sarajevu održali zajednički sastanak na koje je FK Sarajevo pozvao sve članove našeg elitnog fudbalskog ranga, no pojavili su se tek predstavnici Veleža, Mladosti, Olimpika i Sarajeva.
Denis Zeba
29.04.2021. u 14:22
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je stigao na sastanak premijerligaša u organizaciji Sarajeva?

Po završetku sastanka predsjednik Veleža Šemsudin Hasić otkrio je o čemu se razgovaralo na sastanku, kojem se odazvala tek trećina klubova PLBiH. 

- FK Velež, FK Sarajevo i Mladost po zakonu i statutu o udruženju građana danas su inicirali i u vrlo skorom periodu ćemo registrovati udruženje premijerligaša u Bosni i Hercegovini - prve su riječi predsjednika Veleža Šemsudina Hasića nakon sastanka kojeg je danas u bh. prijestolnici organizovao FK Sarajevo, a kojem su prisustvovala četiri kluba.

- Drugi zaključak jeste da ukoliko se nastavi, tendencijom koju sad možemo konstatovati u posljednjih pet-šest kola s neprimjerenim delegiranjem, suđenjem bez sankcija, mi ćemo poslije sljedećeg kola razmisliti od tome da istupimo iz Premijer lige Bosne i Hercegovine - dodao je Hasić.

Prisutni na sastanku su potvrdili da je ono što je rekao predsjednik Veleža ujedno i stav svih klubova čiji su predstavnici prisustvovali današnjem sastanku.

- Ja samo mogu reći i da je s nama na sastanku bio i predstavnik Olimpika koji nije podržao osnivanje udruženja, te mora izvršiti još neke konsultacije. Svi klubovi koji žele imaju pravo da se uključe u to udruženje.

- Sve stvari u životu počinju s prvim korakom. Tri kluba su napravila prvi korak, nadamo se da će neka dobra situaciju u PLBiH, u koju sumnjam, ili neka loša situacija i te klubove natjerati da zbijemo redove i da imamo jedinstven glas - poručio je prvi čovjek Veleža.

{$galerijaFotografija}

Na kraju vrijedi istaći kako su se Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda ranije oglasili kako neće prisustvovati sastanku, dok Borac, Krupa, Radnik i Tuzla City niti su se oglašavali, niti su se njihovi predstavnici pojavili na današnjem sastanku.

Sastanak premijerligaša 29.4.2021.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.