open-navfaktor-logo
search
Počast saborcu
Predsjednik Udruženja "Crni labudovi" o Salki Bukvareviću: Otišao je još jedan u nizu velikana
S tugom smo primili vijest da je duša našeg saborca, prijatelja, brata Salke Bukvarevića napustila ovaj svijet. Tužni smo jer je sa ovog svijeta časno i dostojanstveno, kako je i živio, otišao još jedan u nizu velikana - rekao je predsjednik Udruženja boraca "Crni labudovi" Avdo Subašić na komemoraciji preminulom federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću.
01.08.2020. u 13:55
get url
text
Avdo Subašić

Njegov život, kako je poručio Subašić, ostaje nam kao trajna inspiracija kako se voli, brani i gradi domovina.

- Salko Bukvarević je prvi stao u odbranu naše domovine. Bio je organizator otpora, pripadnik Patriotske lige, jedan od najbližih saboraca Mehdina Hodžića-Crnog labuda. Bio je čovjek od posebnog povjerenja vrhovnog komandanta Armije RBiH, rahmetli Alije Izetbegovića - istakao je Subašić.

Rekao je da je Bukvarević bio ratnik koji nikada nije isticao svoje uspjehe, za njega je biti vojnik domovine sasvim normalna stvar.

- Za našeg Salku mogu reći da je bio tih, ali ne i slab. Bio je blag, ali ne i naivan. Bio je strpljiv, ali i buntovan. Bio je smiren, ali i uporan. I s ponosom ističem da je bio ovdje kad je bilo najteže. I ne samo da je bio, nego je aktivno s puškom u ruci branio državu BiH - naglasio je Subašić.

S ponosom ističem, govori Subašić, da je kao pripadnik Patriotske lige, jedinice Crni labudovi, smatrao to kao jednu od najčasnijih crtica iz njegove bogate biografije.

Kazao je da kao Bukvarevićevi prijatelji ostaju uskraćeni za trajnu ljudsku veličinu.

- Ponosni smo što je bio dio nas, i što smo mi bili dio njega. Ostaće upamćen prvenstveno kao čovjek sa dubokim osjećajem za borce, invalide, za djecu i porodice šehida i poginulih boraca. Njegov san je bio zaposliti svako dijete šehida - naglasio je Subašić.

Istinski se radovao da je makar jedno dijete iz ove kategorije zaposleno.

- Molim gospodara Svjetova da Salki podari obećani dženet, da mu društvo budu njegovi saborci, svi šehidi Armije RBiH, a njegovoj porodici da podari sabur - kazao je Subašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.