Šatorović je bivši predsjednik NK Čelik i pred Općinskim sudom u Zenici osuđen je zbog nesavjesnog rada u službi.

On je prvostepenom presudom proglašen krivim zbog toga što je bez konsultovanja v.d. generalnog direktora Adnana Nuhanovića potpisao sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja od 06.06.2017. između fudbaleera Mahira Karića i NK Čelik i taj dug u iznosu od 11.000 KM i isplatio fudbaleru.

Kako je utvrđeno, stvarni dug bio je 9.140,84 KM pa je Šatorović osuđen na tri mjeseca zatvora za "nesavjestan rad u službi".

Optuženi Šatorović izjasnio se da nije kriv za predmetno krivično djelo.

- Općinski sud u Zenici obavezao je Šatorovića  na naknadu troškova krivičnog postupka te izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi, koja mu je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela, u iznosu od 1.859,16 KM koju je dužan platiti NK Čelik u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude - saopćeno je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Iz Tužilaštva podsjećaju da se Šatorović optužnicom tereti da je kao mandatar predsjednika prelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK Čelik i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK Čelik Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom fudbaleru od stvarnog iznosa dugovanja.