open-navfaktor-logo
search
Faouzi Lekjaa tvrdi
Predsjednik Saveza "prelomio": Smjena Vahe Halilhodžića neće nas koštati ništa
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak koji sjedi na klupi Maroka, mogao bi dobiti otkaz, uprkos činjenici da je odveo ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Maroko.
17.06.2022. u 07:08
get url
text

Vaha je odavno pod velikim pritiskom medija, navijača, pa čak i pojedinih igrača poput Romaina Saissa, te bi mogao napustiti klupu Marokanaca i prije Mundijala u Kataru.

Naš stručnjak "preživio" je nedavne napade, a nakon što je iz nacionalnog tima izbacio zvijezde koje su mu "remetile atmosferu i rušile autoritet". Ipak, poslije je djelimično popustio i vratio neke igrače koje je prekrižio, ali očito to nije bilo dovoljno da se umiri javnost.

Sada Lions de L'atlas piše da bi Kraljevski marokanski fudbalski savez (FRMF) mogao otpustiti Halilhodžića, a da njegova smjena neće koštati ni Savez ni državu.

- Njegova smjena neće koštati ni jedan dirham - uvjerava Faouzi Lekjaa, predsjednik FRMF.

VEZANI TEKST - Rezervisti spasili Vahu Halilhodžića, navijači izviždali našeg trenera

Govoreći u parlamentu, na sjednici Odbora za finansije, Lekjaa je uvjerio da "FRMF neće platiti zaostale obaveze u slučaju raskida ugovora koji ga veže za bh. selektora Vahida Halilhodžića", precizirajući pritom da njegov odlazak ni državu neće koštati ništa.

Lokalni mediji i navijači priželjkuju da bi Vahu mogao zamijeniti Walid Regragui ili Houcine Ammouta. S druge strane, kako piše Lions de L'atlas u Savezu žele angažovati francuskog stručnjaka Laurenta Blanca.

Opet se pominje i Lucien Favre, koji bi mogao sjesti i na klupu Nice ukoliko bi Christophe Galtier preuzeo PSG.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.