open-navfaktor-logo
search
Traže novog golmana
Predsjednik Porta najavio kraj karijere Ikera Casillasa
Imamo problem sa Casillasom. Produžili smo ugovor i nismo tražili drugo rješenje na golu. Sada mislimo da će nam trebati neko, rekao Costa
16.05.2019. u 10:13
get url
text

Jorge Nuno Pinto da Costa, predsjednik Fudbalskog kluba Porto, dao je jasnu naznaku da bi Iker Casillas mogao okončati golmansku karijeru. Sjajni 37-godišnji španski golman prije dvije sedmice je pretrpio srčani udar od kojeg se dobro oporavlja, ali mu ljekari savjetuju da se prestane baviti fudbalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako još nema zvanične potvrde da će Casillas završiti karijeru, predsjednik Porta je u izjavi za portugalske medije najavio takav scenarij.

- Imamo problem sa Casillasom. Produžili smo ugovor i nismo tražili drugo rješenje na golu. Sada mislimo da će nam trebati neko - rekao je Pinto Costa.

Bivši golman Real Madrida došao je u Porto 2015. godine nastupivši 156 puta od čega je u čak 74 utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom. Na golu slavnog "kraljevskog kluba" stajao je na 725 utakmica. Za reprezentaciju Španije nastupio je 167 puta.

U izuzetno bogatoj karijere sa Španijom je bio svjetski šampion i dva puta evropski. U dresu Reala osvojio je pet naslova šampiona Španije, dva Kupa i četiri Superkupa. Na međunarodnoj sceni Casillas ima tri pehara Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i tri svjetske klupske titule. Vrijedi istači da je i sa Portom osvojio naslov šampiona Portugala, te Superkup.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.