open-navfaktor-logo
search
Dosljedni glasačima
Predsjednik PDP-a podvukao: Naš obraz nije na prodaju
Podsjetio je Borenović da je skoro 300.000 građana glasalo za dva kanidata SzP-a Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu
12.11.2018. u 13:35
get url
text

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je danas da će ova stranka ostati dosljedna svojim glasačima, a koji su glasali za njihove kandidate na proteklim izborima.

- Nećemo izdati narod i građane koji su glasali za nas. Dominantno razmišljanje u PDP-u je da ne želimo da se prodajemo. Naš obraz nije na prodaju. Nećemo prodati vjeru za večeru - istakao je Borenović.

Podsjetio je da je skoro 300.000 građana glasalo za dva kanidata SzP-a Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu.

- Pozivamo sve koji nisu zadovoljni decenijskom vlašću, da nam se pridruže. Vrata PDP-a su otvorena -  istakao je Borenović.

On je ponovio nekoliko stvari, koje je jučer iznio u intervjuu za Faktor, te naglasio da PDP nastavlja insistirati na ekonomskoj, demografskoj i moralnoj obnovi RS, te poručio da će u narednom periodu djelovati u tri pravca – izmjene Izbornog zakona, izmjene zakonskih rješenja kako bi se stvorili objektivni i nepristrasni javni mediji, te insistiranje na bezbjednosnim pitanjima i rješavanju ubistava, prije svega Davida Dragičevića.

Borenović očekuje da ostanu sa SDS-om na temeljima ranije kampanje

- Očekujem da SDS izađe iz unutrašnjih stvari jači i da nastavimo raditi ono što smo započeli prije nekoliko mjeseci ili godina – dodao je.

Istakao je još jednom da je iznenađen potezom NDP-a, koji je napustio SzP.

- To je bila potpuna promjena političkohg kursa. Mi nismo za bilo kakvu vrstu trgovine. O njihovoj odluci smo čuli iz medija. Nismo očekivali, nismo znali i ništa nam nije najavljeno  – naglasio je Borenović.

Govoreći o ranije ponuđenim mandatima i obećanju da neće ulaziti u parlamente, Borenović je danas istakao da će konačnu odluku donijeti na stranačkim organima.

Mladen Ivanić je poručio da je PDP ostao jedinstven nakon izbora, i da čvrsto stoje na onome što su obećali građanima.

- Drago mi je što se PDP nije uprljao u danima nakon izbora, kada su se mnogi uprljali i pomalo zgadili političku scenu RS – istakao je Ivanić.

On je naglasio da sada treba izvršiti pritisak da se promijeni Izborni zakon, kako ne bi bio „podložan zloupotrebama“.

- Spremmamo se da postanemo moderna i avangardna politička partija i da damo svoj doprinos da RS bude bazirana na principima stvarne demokratije. Naši građani ne treba da se sekiraju, ostaćemo čvrsto na ovim principima – rekao je Ivanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.