open-navfaktor-logo
search
Podgorica
Predsjednik kontra Vlade: Đukanović neće opozvati ambasadora Crne Gore u BiH
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopćio je danas da neće donijeti ukaz o opozivu sedam ambasadora, među njima i onog u Bosni i Hercegovini, jer smatra da se nisu stekli uvjeti za njegovo donošenje.
04.01.2021. u 18:47
get url
text

On navodi da traži dodatno objašnjenje od Vlade zbog čega se traži opoziv crnogorskih ambasadora, i to za svakog pojedinačno, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlada je ranije utvrdila prijedloge za opoziv ambasadora Darka Pajovića u Kini, Miodraga Vlahovića sa dužnosti ambasadora pri Svetoj stolici i Suverenom Malteškom redu, Obrada-Miša Stanišića sa dužnosti ambasadora u Bosni i Hercegovini, Sanje Vlahović, ambasadorke u Italiji, ambasadorke Vere Kuliš u Njemačkoj, Tarzana Miloševića, ambasadora u Srbiji i Dušanke Jeknić sa mjesta ambasadorke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Đukanović podsjeća da je Ustavom Crne Gore u članu 95 stav 1 tačka 6 propisano da “predsjednik Crne Gore postavlja i opoziva ambasadore i šefove drugih diplomatskih predstavništava Crne Gore u inostranstvu, na prijedlog Vlade i uz mišljenje odbora Skupštine nadležnog za međunarodne odnose”.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.