Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja produžit će saradnju s trenerom Fahrudinom Šolbićem, koji je ekipu preuzeo u finišu sezone, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik tog kluba Mensur Mušija.

- Danas ćemo imati sjednicu Upravnog odbora kluba i donijeti odluku o nastavku saradnje. Šolbić je opravdao povjerenje, iskoristio je ukazanu priliku i nema potrebe da bilo šta mijenjamo. U vrlo kratkom periodu podigao je ekipu u svakom pogledu i nadamo se da će u istom pravcu nastaviti i na proljeće - kaže Mušija.

On ističe da je Šolbić i domaći trener, profesor je sporta i tjelesnog odgoja te u tom smislu može i pedagoški djelovati na igrače Mladosti, koji su u zadnjem kolu na svom terenu savladali Čelik sa 4:2 te se iz "zone ispadanja", sa 11. pozicije, pomjerili na deveto mjesto tablice. Mušija najavljuje da će biti promjena u igračkom kadru, jer imaju ponude za neke igrače, ali i oni su u potrazi za novim igračima koji bi im trebali osigurati stabilnost igre i rezultata.

Mladost ima 17 bodova, kao i desetoplasirana tuzlanska Sloboda, dok je Čelik jesenji dio završio sa 16 bodova. Posljednjeplasirana Zvijezda 09 ima osam bodova.