open-navfaktor-logo
search
Nepoznata sudbina
Predsjednik izbrisao tvit: Nije potvrđeno da su djeca pronađena nakon avionske nesreće u Kolumbiji
Sudbina četvero djece koja su nestala nakon avionske nesreće prije dvije sedmice na jugu Kolumbije i dalje je nepoznata, saopćio je predsjednik te zemlje Gustavo Petro te izbrisao svoj raniji tvit u kojem je pisalo da su djeca pronađena živa, a dodao je da se potraga nastavlja.
18.05.2023. u 21:27
get url
text

Avionska nesreća dogodila se 1. maja kada se mali avion Cessna 206 sa sedam osoba srušio u gustoj džungli, gdje se intenzivno vodi potraga za nestalim.

Jučer je kolumbijski predsjednik Petro napisao na Twitteru da su djeca, od 13, 9 i četiri godine, kao i 11-mjesečna beba, pronađena živa zahvaljujući napornoj pretrazi članova porodica i oružanih snaga. Danas je tu objavu obrisao sa Twittera.

VEZANI TEKST - Četvero djece čudesno preživjelo u džungli dvije sedmice nakon pada aviona

- Odlučio sam izbrisati tvit jer nije bilo moguće potvrditi informaciju agencije za dječiju njegu - naveo je u novoj objavi na Twitteru, dodavši da potraga još traje.

Izrazio je žaljenje zbog trenutne situacije te je dodao da u ovom trenutku nema drugog prioriteta od nastavka potrage.

U objavi na Twitteru Petro je napisao da su spasioci, uz podršku pasa tragača, prethodno pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije u džungli.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.