open-navfaktor-logo
search
Nedavno privođen
Predsjednik FS Srbije Slaviša Kokeza podnio nepozivu ostavku
Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, odlučio je danas podnijeti neopozivu ostavku na tu funkciju.
22.03.2021. u 14:38
get url
text

Kako je naveo u saopćenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

- Želim da obavijestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, prije svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost - naveo je Kokeza.

Ovim činom, ističe Kokeza, želi Fudbalskom savezu Srbije i njenoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta, da osigura mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugala.

Kokeza je na funkciji predsjednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.

U njegovom mandatu fudbaleri Srbije uspjeli su da izbore plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine, ali je reprezentaciju pratila i negativna atmosfera zbog mnogih njegovih odluka.

Kokeza je nedavno bio priveden na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, kada je odbio poligraf i odgovor na pitanje da li je navodno učestvovao u pripremanju atentata na Aleksandra Vučića, piše Telegraf.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.