open-navfaktor-logo
search
Apel
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino: Spasimo fudbal zajedno
Gianni Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), istakao je da ne zna kada će se fudbal ponovo početi igrati, zbog pandemije koronavirusa.
23.03.2020. u 12:05
get url
text

Kazao je kako nije optimističan te da treba, bez panike, reći da ćemo igrati fudbal kada niko ne bude ugrožen.

- Sve lige i nacionalni savezi prate instrukcije Svjetske zdravstvene organizacije. Želim da se zahvalim medicinskim radnicima koji su pravi heroji. FIFA će dati sve od sebe da pomogne u ovim teškim trenucima - izjavio je Infantino za italijanski list La Gazzetta dello Sport te, naglasio:

- Kao što smo uradili u Evropi i Južnoj Americi, trudit ćemo se da svima pomognemo koliko god možemo. Pogledajmo kalendar takmičenja nacionalnih timova, regulacije, modifikacije i prijelazne rokove. Svi moramo da napravimo ustupke. Ovo su teška vremena.

Rekao je da je svjetska ekonomija ugrožena pa tako i fudbal.

- Ne znamo kada će svijet opet normalno funkcionisati. Ovdje vidimo priliku, jer možemo da napravimo reformu u fudbalu. Možda ćemo imati drugačiji format, možda manje turnira... Ne treba praviti naučnu fantastiku, već pogledati kolika je šteta napravljena i kako da je saniramo. Ponavljam, svi činimo ustupke. Nećemo morati sve da gradimo od nule. Spasimo fudbal zajedno - poručio je Infantino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.