open-navfaktor-logo
search
Napravljeni propusti
Predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje: Prekoračena su ovlaštenja, obratit ću se UEFA-i
Iako već par dana kruži informacija da je Drugostepena komisija za licenciranje odbila žalbu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je to zvanično potvrdio tek jutros.
02.06.2021. u 23:33
get url
text

Predsjednik ove komisije, Enis Špago, u razgovoru za SportSport.ba priznao je da je Drugostepena komisija prekoračila svoja ovlaštenja.

- Moje izdvojeno mišljenje je da je bilo prije svega procesnih propusta prilikom održavanja sjednice jer član komisije Pantelija Mičić se morao izuzeti iz rada i odlučivanja jer je direktno interes u ovom postupku imao klub s područnog saveza ispred kojeg dolazi ovaj član Drugostepene komisije. Mišljenja sam da je Drugostepena komisija prekoračila svoja ovlaštenja prilikom odlučivanja jer su se četiri člana upuštala u ocjenu pravne valjanosti ugovora, a što komisija nikako nije smjela - kazao je Špago, a potom i obrazložio:

- Komisija se morala držati ispitivanja postojanja dokumentacije kojom se dokazuju određene činjenice, a nikako da utvrđuje ko je titular prava vlasništva na stadionu Bilino polje, odnosno ko je ovlašten da zastupa i predstavlja titulara prava vlasništva. Ako ima problem u vezi s tim, onda pravno ili fizičko lice koje ima pravni interes može u sudskom postupku to da utvrđuje, a nikako to nisu ingerencije Drugostepene komisije za licenciranje.

Da je spreman sve istjerati na čistac, potvrđuju i Špagine najave da će o svemu obavijestiti UEFA-u.

- Kao predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje ću se lično obratiti UEFA-i sa svojim izdvojenim mišljenjem, kojom prilikom ću dostaviti svu dokumentaciju, kojom ću ukazati na nezakonitost odluke komisije čiji sam predsjednik, donesene po žalbi FK Mladost - dodato je Špago u izjavi za SportSport.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.