open-navfaktor-logo
search
Oštre poruke
Predsjednik Brescije: Spremni smo izgubiti svaku utakmicu do kraja, UEFA arogantna i neodgovorna
Massimo Cellino, presjednik Brescije, smatra da je u ovim uvjetima nemoguće govoriti o nastavku Serie A, koja je prekinuta 9. marta.  
02.04.2020. u 13:18
get url
text

On je u razgovoru za Gazzetta dello Sport zaprijetio da će povući ekipu iz prvenstva ako Fudbalski savez Italije odluči da se utakmice igraju.

- Utakmice se ne mogu igrati iz više razloga. Zbog zdravlja i spasa fudbalskog sistema. Osim što smo izgubili ovu, uništili bismo sljedeću sezonu, koja je bitna - rekao je Cellino u intervjuu koji je ovoga četvrta objavila Gazzetta.

Brescija je jedno od žarišta epidmije koronavirusa. Predsjednik ovog kluba je naglasio da mrtve iz grada odvoze kamionima.

Negirao je da je zagovornik prekida sezone zbog činjenice da bi njegov klub mogao izbjeći ispdanje u niži rang.

- Ako nas prisile da igramo, spreman sam povući tim i izgubiti sve utakmice. To bih učinio u znak poštovanja prema građanima Brescije i njihovim najmilijima koji su preminuli - poručio je Cellino.

On je također bio oštar prema UEFA-i.

- Oni su arogantini i neodgovorni. Razmišljaju samo o trofejima i ekonomskim interesima. Ako želite učiniti nešto korisno, pošaljite boce s kisikom i resiratore. Cijenit ćemo to - veli prvi čovjek Brescije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.