open-navfaktor-logo
search
Cijeni Bracine rezultate
Predsjednik Bayerna otkrio do kada traje ugovor Hasana Salihamidžića
Do sada u Bayernu nikako nisu govorili o ugovoru Hasana Salihamidžića, sportskog direktora i člana Izvršnog odbora njemačkog velikana.
11.12.2020. u 12:06
get url
text

Nakon što je ljetos i zvanično postao član IO, u njemačkim medijima se pisalo kako će nastaviti i s radom na funkciji sportskog direktora, ali bez bilo kakvih detalja. Neki mediji su govorili da će na toj funkciji ostati dok mu ne pronađu adekvatnu zamjenu, no zamjene po svemu sudeći neće ni biti.

Prvi čovjek kluba sa Allianz Arene Gerbert Heiner očito je odlučio da prekine sva nagađanja vezana za angažman nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je posljednjih godina odlično obavljao svoj posao, a to najbolje potvrđuje protekla sezona u kojoj je Bayern osvojio sve moguće titule.

- Ljetos smo produžili ugovor (sa Hasanom) do 2023. godine, nakon što je postao član Izvršnog odbora - kazao je Heiner u intervjuu za Sport1.de, te dodao:

- Mi smo apsolutno zadovoljni s njim. Već poslije prve godine mogli smo vidjeti njegove rezultate. Sada smo osvojili brojne titule sa igračima koje je angažovao Hasanov skauting tim. Logično je da i u budućnosti brine o našoj ekipi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.