open-navfaktor-logo
search
Najbolji u Turskoj
Predsjednik Bašakšehira hvali Zmaja: Edin Višća je simbol našeg kluba
Goksel Gumusdag negirao je pisanje turskih medija o navodnom Višćinom napuštanju kluba, konkretnije njegovom prelasku u Fenerbahče
20.12.2019. u 12:12
get url
text

Predsjednik turskog fudbalskog prvoligaša Bašakšehira Goksel Gumusdag pohvalio je bh. reprezentativca i člana tog kluba Edina Višću, poručivši kako je on najbolji strani fudbaler u Turskoj.

Gumusdag se osvrnuo i na pisanje turskih medija o navodnom Višćinom napuštanju kluba, konkretnije njegovom prelasku u Fenerbahče.

- Radi se o vijestima koje su bez osnova. Edin Višća je igrač koji je simbol ovog kluba. Mi u ovom prijelaznom roku nismo dobili takvu ponudu - rekao je za Anadolu Agency (AA) Gumusdag.

Na pitanje da li je tačno da Bašakšehir razmatra mogućnost zamjene Višće za nekog fudbalera, Gumusdag negira i takvu mogućnost:

- Nismo dobili takvu ponudu, stoga je i bespotrebno komentarisati nešto o čemu uopće nije bilo riječi. Edin Višća nije fudbaler koji se može trampiti. To je najbolji strani igrač u Turskoj. Veoma dobro govori turski. On je naš simbol i mi ne želimo da on napusti naš klub. Naša želja je da što duže ostane u Bašakšehiru.

Višća (29) je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo 2009. godine u sarajevskom Željezničaru, odakle 2011. godine prelazi u Bašakšehir za koji je odigrao 282 utakmice i postigao 88 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.