- Odbornici SDS-a Biljani Knežević replicira Saša Bursać, odbornik i lider prijedorskog SNSD-a, a prvi čovjek Prijedora Dalibor Pavlović kao podršku replici gestikulira krajnje vulgarno, pokazujući srednji prst – kazala je predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović reagujući na prostački gest u Skupštini Grada Prijedora, saopćio je SDS iz kojeg su priložili i snimak ove situacije.

Istakla je da ovakav postupak nije samo za osudu, već bi trebao za sobom da povuče sankcije prijedorske skupštine. Dodala je da su u zadnje vrijeme sve češći neprimjereni istupi prema ženama koje aktivno učestvuju u političkom životu. Ona je istakla da to pokazuje koliko oni koji su izabrani i rade vrlo odgovorne poslove, uvažavaju žene, majke, supruge, djevojke...

- Ali više govore o sebi samima, da nisu uspjeli usvojiti osnovne norme kulturnog ponašanja. Aktiv žena SDS-a daje punu podršku svojoj odbornici Biljani Knežević i traži od Skupštine grada Prijedora da gradonačelnik bude sankcionisan u skladu sa Pravilnikom o radu – zaključila je predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović.