open-navfaktor-logo
search
Zatražena kazna
Predsjednica Aktiva žena SDS-a: Gradonačelnik Prijedora pokazivao srednji prst našoj odbornici!
Iz SDS-a su ukazali na još jedan događaj koji je, kako su naveli, pokazao nekulturu dijaloga na političkoj sceni RS-a.
05.02.2021. u 15:38
get url
text

- Odbornici SDS-a Biljani Knežević replicira Saša Bursać, odbornik i lider prijedorskog SNSD-a, a prvi čovjek Prijedora Dalibor Pavlović kao podršku replici gestikulira krajnje vulgarno, pokazujući srednji prst – kazala je predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović reagujući na prostački gest u Skupštini Grada Prijedora, saopćio je SDS iz kojeg su priložili i snimak ove situacije.

Istakla je da ovakav postupak nije samo za osudu, već bi trebao za sobom da povuče sankcije prijedorske skupštine. Dodala je da su u zadnje vrijeme sve češći neprimjereni istupi prema ženama koje aktivno učestvuju u političkom životu. Ona je istakla da to pokazuje koliko oni koji su izabrani i rade vrlo odgovorne poslove, uvažavaju žene, majke, supruge, djevojke...

- Ali više govore o sebi samima, da nisu uspjeli usvojiti osnovne norme kulturnog ponašanja. Aktiv žena SDS-a daje punu podršku svojoj odbornici Biljani Knežević i traži od Skupštine grada Prijedora da gradonačelnik bude sankcionisan u skladu sa Pravilnikom o radu – zaključila je predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.