open-navfaktor-logo
search
Funkcioner DF-a
Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić podnio ostavku
Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić podnio je ostavku na poziciju potpredsjednika Skupštine Crne Gore i zastupnika Demokratskog fronta. Ostavka Bulajića objavljena je na sajtu Skupštine.
20.04.2022. u 11:25
get url
text

Bulajić je pokrivao tu funkciju nakon smjene predsjednika Parlamenta Alekse Bečića.

Bulajić, istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, odbio je početkom marta da zakaže sjednicu na kojoj je, na zahtjev opozicije i pokreta URA, trebalo da se raspravlja o izboru novog šefa parlamenta.

Obrazložio je to tvrdnjom da "imajući u vidu izraženu složenost situacije u Crnoj Gori i ogromne izazove miru, stabilnosti i bezbjednosti građana i zemlje, neće zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore, zbog toga što se nisu stekli politički uvjeti".

Bulajić je tada naveo da ne želi da svojom odlukom da i najmanji doprinos ugrožavanju temeljnih demokratskih vrijednosti i principa, ustavnog poretka, posebno člana 2, stav 3 Ustava Crne Gore, kojim je definisano da ne postoji mogućnost uspostavljanja, niti priznavanja vlasti, koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana.

Nakon ostavke Bulajića, Skupština u ovom trenutku ima dva potpredsjednika - Branku Bošnjak iz DF-a i Ervina Ibrahimovića, iz Bošnjačke stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.